UI-View

Innen: HamWiki
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A szoftver célja

Az UI-View szoftver a hallható APRS állomások térképes megjelenítésére alkalmas.

A szoftver letöltése

A szoftver telepítésem beállítása

Az exe állományt letöltve telepítjük, és elérkezünk a beállításhoz.

Az UI-view Setup beállításainál először a Comms Setup–ot állítsuk át például az AGWPE–hez, ha azt az AX.25-kezelő meghajtó szoftvert használjuk.

Agwpe14.JPG

Majd kitöltjük a Station Setup megfelelő ablakait.

Agwpe15.JPG

Status Text–nél, magadról is beírhatsz valamit, vagy ha bekattintod a Send best DX ablakot, a beállított időközönként kiküldi a program az általad hallott, legtávolabbi állomás adatait.

Agwpe16.JPG

Amennyiben engedélyed is van hozzá, beállíthatod a Digipeatert is! Egyéb esetben elég csak a mobil állomások részére engedélyezni az átjátszást, így elősegíteni számukra a DIGI-re való könnyebb följutást.

Agwpe17.JPG

Tapasztalatok

Ha csak egy porton használod az APRS–t, netán műholdon is próbálkozol, érdemesebb a TNC2 HOST módú beállításait használni. Sokkal érzékenyebb, jobban dekódolja a távoli, alig hallható AX25 jeleket. Ha viszont szeretnéd lehetővé tenni a mobil állomások részére az átjátszást, kapcsold KISS módba a TNC2–t. Ha még tovább bonyolítod és szeretnéd egyszerre futtatni az APRS-t a PCSAT telemetria dekóderrel, vagy két porton is akarod működtetni, mindenképp használnod kell az AGWPE–t.

Megjegyzés: a tökéletes működéshez ne felejtsd el regisztrálni.