Yaesu FT-847

Innen: HamWiki
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Az FT-8x7 széria legnagyobb,és egyben a legöregebb tagja.

FT-847.jpg

Objektív paraméterei:

  • Frekvenciatartomány: RH, 50 MHz , 2 m és 70 cm ( a C2 verzió 4m-en is működik )
  • Tömege: 7 kg
  • Adóteljesítmény: 100W (RH+6m), 50W (2m+70cm) folyamatossan szabályozható
  • Áramfelvétel vételnél: 1,5-2 A
  • Áramfelvétel adásnál: 22A (100W)
  • Számos kezelőszerv ki van vezetve, ezért a sorozat egyik legkönnyebben kezelhető példánya.
  • Üzemmódok : AM, FM, SSB, CW

A készülék legnagyobb hiányossága hogy nincs benne beépített SWR mérő és VOX-ot sem tartalmaz. Nem rendelkezik beépített antennahangolóval.

A készülék különlegessége: kiválóan alkalmas műholdas üzemre, azaz keresztsávos összeköttetések létesítésére. A SAT funkcióval beállíthatjuk, ( memóriába rakva ) hogy melyik műholdnak hol van a le- illetve felmenő frekvenciája, majd a TRACK funkcióval a frekvenciaváltoztatást követi a másik frekvenciával a rádió. ( adási-vételi frekvencia és a követés iránya szabadon választható )

A nagyméretű VFO gomb kellemes kezelést, finom hangolást tesz lehetővé, a mögötte találhato jog gyűrű az elfordítás szögének megfelelően lassabb-gyorsabb hangolást tesz lehetővé. Így gyorsan tekerhetünk a sáv egyik végéből a másikba pl. 28 MHz-en.

Az opcióként megvásárolható elektro-mechanikus szűrők (CW és SSB) mellett a hangfrekvenciás DSP is kiválóan alkalmas zavaró jelek kiszűrésére.

Távíró üzemmódhoz található egy beépített "gyorsbillentyű" , így csak egy mechanika csatlakoztatása szükséges.

A készülék rendelkezik egy packetrádió csatlakozással, amelyen keresztül egy TNC-hez csatlakoztatva akár 9600 Baud-os üzem lehetséges.

Egy nullmodem kábellel az FT-847 direkt csatlakoztatható a számítógép soros portjára, így egy CAT programmal vagy logprogrammal vezérelhető a rádió!

A hátlapon négy antennacsatlakozót találunk: RH, 50MHz, és 2m SO 239 csatlakozóval , a 70cm N csatlakozóval.