Vita:Forgalmazási rövidítések

Innen: HamWiki
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Lehetne nyitni egy külön szekciót ezeknek a nem angol alapú rövidítéseknek. AWDS, AWDH és társai, de nem vagyok biztos abban, hogy itt van a helye... Mert hol a határ? Szuahéli távíró rövidítés jöhet? ;-)

Esetleg lehetne más nyelvű QSO-kra is nyitni oldalt, pl. ha valaki lengyelül akar QSO-zni, vagy csak pár szót mondani, akkor onnan megtudhatná, hogy a "szia"="czesc", vagy hogy indonézül a viszlát az "sampai lumpa". QSO partnereink többnyire örülnek ha anyanyelvükön is köszöntjük őket, vagy mondunk pár szót.

HG5XA 2006. szeptember 6., 22:45 (CEST)

Ma hajnalban kisebb litániát írtam Zoli kérdésére: lényege O.K. Sajnos az előnézetből nem lett bejegyzés. Krisznek igaza van.

--Tibi, HA2MN 2006. szeptember 6., 23:56 (CEST)

Nem véletlenül csináltam én is például 2 hete egy Műszaki rövidítések szócikket. A DDS-t és FFT-t (hopp, veszem is fel) nem láttam ugyanis ildomosnak a forgalmazási rövidítésbe keverni. Két szögletes kapocs és már ki is lehet utalni például a „szuahéli-specifikus” szócikkre, aztán csak írni kell bele az odaillőket.

Tényleg kategorizáljunk értelmesen, mielőtt egybefolyna. Aki keres vmit, a bal oldali keresés úgyis megtalálja a szócikket :)

Egyébként nagyon tetszik, milyen szépen összeálltak a rövidítések is 1 hónap alatt.

--HG2ECZ Zsolt 2006. szeptember 7., 02:24 (CEST)