Marconi Memorial VHF CW Contest

Innen: HamWiki
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A verseny rendezője

A.R.I.


Célja

Megemlékezés a rádiózás atyjának Guglielmo Marconi mint ember és tudós emlékére.


Ideje:

minden év november első hétvégéje szombaton 14:00 - vasárnap 14:00 UT

2009-ben november 7-8Résztvevők:

Minden engedélyezett rádióamatőr az IARU 1. területen. Kategóriák:

SINGLE OPERATOR: Egyéni állomás a saját berendezéseit használva, más személyek segítségének igénybevétele nélkül.(Nem klub állomásról).

MULTIOPERATOR Minden egyéb belépők. Egy időben csak egy adó sugározhat jelet.


Összeköttetések:

Minden állomással csak egyszer kell dolgozni, függetlenül attól, hogy fix, hordozható vagy mobil. Dupla kapcsolatokat 0 ponttal kell jelölni.

Aktív átjátszók, az EME FAI MS vagy FM vagy SSB MGM, nem számítanak bele a pontokba. Az állomásnak ugyanazon a helyen kell működni az egész verseny alatt.


Sáv és a Üzemmód:

Kétirányú összeköttetést A1A (CW) módban, a 144 MHz-es sávban az IARU Reg.. 1 sáv terv szerint.

Ellenőrző szám:

RST + sorszám,  001 -al kezdve az első kapcsolatfelvételtől és a teljes WW lokátor  (Példa 579.023 JN65RS). 


Értékelés:

1 pont 1 kilométer. Az igényelt pontszámot fel kell tüntetni az első lap fejlécében. 


LOG:

Csak elektronikus naplókat fogadják el. Edi LOG formátumban kell elküldeni a következő oszlopok a megadott sorrendben: dátum, időpont 

(UTC), HÍVÓJEL, az Adott Riport, az Vett Riport, LOCATOR, pont. Az összefoglaló lapra a lényeges információkat fel kell tüntetni. (Hívójel, Power, Antenna, Kategória, WW Locator) Minden papír LOG-ot, amelyen több mint 40 QSO van, CONTROL LOG-nak fogják minősíteni.

A naplót .EDI formátumban kell elküldeni a nemzeti VHF Managernek, és ellenőrizni fogják azt majd továbbítják az MMC Contest Manager-nek az alábbi címre: iv3six@tin.it MMC IV3SIX CLAUDIO DESENIBUS - Via Isoletta 10 Fiumicello (UD) OLASZORSZÁG. Határidő: január 1, 2010


Beküldés: egy példányát be kell küldeni csak a nemzeti VHF Manager vagy a National Contest Managernek, postai bélyegző dátuma szerint legkésőbb a a verseny idejét követő második hétfőn. Kései nevezést nem fogadnak el.

További infó [1]