Kezdőlap

Innen: HamWiki
A lap korábbi változatát látod, amilyen HG2ECZ (vitalap | közreműködések) 2006. június 12., 11:05-kor történt szerkesztése után volt. (→‎Miről találsz itt információt?)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Köszöntünk a rádióamatőr wiki oldalon!

Ezen az egyre bővülő lapon közös erővel próbálunk összeállítani egy olyan tudásbázist, ahol bármlyik rádióamatőr kielégítheti a jövőben tudásvágyát. Ez a honlap olyan lap, amelyet bárki szerkeszthet, és ha te is segítesz szerkeszteni, gyorsabban haladunk!

Néhány jótanács: WIKI-hogyan kezdőknek. Illetve mindenki számára hasznos információk: lapszerkesztői segítség. Ez utóbbi igen hasznos olvasmány az első cikk közlése előtt, illetve amikor elakadsz - például egy táblázat összeállítása során.

Ha cikket írsz, és valamit nem tudsz, akkor ne ijedj meg, hagyd nyugodtan üresen, biztosan lesz valaki, aki kijavítja. Elvégre is valami ilyesmiről szól ez az egész.

Miről találsz itt információt?


 1. Általános információk
 2. Forgalmazás
 3. Műszaki ismeretek
 4. Elektronika, szoftverfejlesztés (csak barkácsolni vágyóknak)
 5. Fizikai háttér - mélyebb ismeretek a hullámtan és az elektronika területéről.


És végül akiknek köszönhetően már sok értelmes lappal bővült a tudásbázis. Légy te is lapszerkesztő. Regisztráld magad - lehetőleg hívójellel - és írj hasznos szócikkeket a fenti kategóriákba!

Rövid infók az admintól

 • Szerkesztéshez tanácsos regisztrálni magad. Érdemes a hívójelet NAGYBETŰVEL írni a regisztrációkor, mert az első betű nagy lesz. A Ha1dfo-nál pedig szebb a HA1DFO :).
 • A wiki.ham.hu szervere: egy 2x300MHz Sun Ultra2, 1.5GB RAMmal, amit HA8FN Lacitól kaptunk. Az operációs rendszer Solaris 10, aminek a bekonfigurálásánál sokat segitett nekünk Laci. Itt szeretnék külön köszönetet mondani érte.
 • Az adatbiztonságról RAID és napi biztonsági mentés gondoskodik.
 • Telepítettem egy kiegészítőt, aminek a segítségével lehet függvények képét kirajzoltatni, ha olyan témában ír valaki. Itt van erre egy példa.
 • Nagyon kérek szépen mindenkit, ha a wikipédiáról másol át cikket, szedje ki belőle azokat a linkeket, amik sosem lesznek meg itt, mint ahogy én kiszedtem a Hogyan szerkessz egy lapot cimü cikkből, mert rengeteg munkától kimélne meg ezáltal, mellesleg a wiki.ham.hu összképét is jelentősen javitaná. (Mellesleg a WantedPages is teljesen használhatatlanná válik) (ui.: Már majdnem rendberaktam öket. Nem túl kellemes elfoglaltság linkeket egyelni)
 • Aki szeretne segíteni a magyarításban, akkor az a Minden üzenet linken megteheti. Nagyon kérek mindenkit, ügyeljünk a koherenciára, egy fogalmat egynek fordítsunk.