Kezdőlap

Innen: HamWiki
A lap korábbi változatát látod, amilyen HA1DFO (vitalap | közreműködések) 2006. június 10., 01:49-kor történt szerkesztése után volt. (→‎Jótanácsok:)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Légy üdvözölve a wiki.ham.hu-n!


Jótanácsok:

WIKI-hogyan kezdőknek

Mivel nem egyértelmű, ezért teszem szem elé: a bevezető is szerkeszthető, a lap tetején található "edit" gomb segitségével.

Mindenki számára hasznos információk: Lapszerkesztői segítség. Igen hasznos olvasmány az első cikk közlése előtt, illetve amikor elakadsz - például egy táblázat összeállítása során. Ha cikket írsz, és valamit nem tudsz, akkor ne ijedj meg, hagyd nyugodtan üresen, biztosan lesz valaki, aki kijavítja. Elvégre is valami ilyesmiről szól ez az egész.

-> Érdemes nézegetni a Meg nem írt lapokat, aki nem tudja miről írjon, ott talál rá váró feladatot.

Navigáció

 1. Általános információk
 2. Forgalmazás
 3. Műszaki ismeretek
 4. Elektronika, szoftverfejlesztés (csak barkácsolni vágyóknak)
 5. Fizikai háttér - mélyebb ismeretek a hullámtan és az elektronika területéről.

A lista folyamatosan bővül olyan pontokkal, amik nem bekategorizálhatók ezen témák valamelyikébe. A többit kérem szépen ezeken belül elhelyezni.

Rövid infók az admintól

 • Szerkesztéshez tanácsos regisztrálni magad. Érdemes a hívójelet NAGYBETŰVEL írni a regisztrációkor, mert az első betű nagy lesz. A Ha1dfo-nál pedig szebb a HA1DFO :).
 • A wiki.ham.hu szervere: egy 2x300MHz Sun Ultra2, 1.5GB RAMmal, amit HA8FN Lacitól kaptunk. Az operációs rendszer Solaris 10, aminek a bekonfigurálásánál sokat segitett nekünk Laci. Itt szeretnék külön köszönetet mondani érte.
 • A SCSI merevlemezek a nagyobb megbízhatóság miatt RAID1 és RAID5-be vannak kötve. Durva beavatkozásra tesztelve. :-)
 • Az adatok megmaradásáról a napi differenciális mentés gondoskodik.
 • A bentmaradt angol szövegek folyamatosan "magyarítódnak".
 • Telepítettem egy kiegészítőt, aminek a segítségével lehet függvények képét kirajzoltatni, ha olyan témában ír valaki. Itt van erre egy példa.
 • Nagyon kérek szépen mindenkit, ha a wikipédiáról másol át cikket, szedje ki belőle azokat a linkeket, amik sosem lesznek meg itt, mint ahogy én kiszedtem a Hogyan szerkessz egy lapot cimü cikkből, mert rengeteg munkától kimélne meg ezáltal, mellesleg a wiki.ham.hu összképét is jelentősen javitaná. (Mellesleg a WantedPages is teljesen használhatatlanná válik) (ui.: Már majdnem rendberaktam öket. Nem túl kellemes elfoglaltság linkeket egyelni)
 • Lehetőleg tömören fogalmazva és kimondottan rádióamatőr témára koncentráló cikket írjunk. Így lesz csak élvezetes ez a tudásbázis.
 • Még egy kérés... Szeretnélek kérni benneteket, hogy 'A komment' jellegű irásokat a vitalapra irjátok (ami sajnos még discussion)
 • Látom, egész szépen gyarapodunk. :-)

Egyéb témák

wiki.ham.hu logó

ham.hu és wiki.ham.hu logóterveket tobábbra is várunk. A legjobb logóterv elkészitőjének a nyereménye: 2 üveg // doboz sör.