Vita:Dinamikakompresszor

Innen: HamWiki
A lap korábbi változatát látod, amilyen HA5KJ (vitalap | közreműködések) 2006. június 24., 22:45-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Javitottam egy picit a kepletekbe, remelem nem neztem felre semmit sem. Remelem igy gondoltad az atlagot, es a max-ot. Igy kell beirni a kepletet:

\sqrt{2} gyokketto
\frac{szamlalo}{nevezo}  
\bar{P}  felulvonas (atlag)
\hat{P}  kalap (csucs)

ha1dfo 2006. június 24., 16:11 (CEST)

Köszi.


Egy ötlet: ha egy pofás ábra, kapcsolási rajz vázlat, stb. kerülne bele, akkor könnyebben érthetőbbé válna az anyag. Mint a szemüvegábra esetén.

Ne vegyük rosszindulatú kötözködésnek, de a túl száraz elmélet felé elvíve a szócikkeket - nem biztos, hogy a rádióamatőr építő tevékenységet elő fogja segíteni. Legalábbis a mai rohanó világban ami nem lényegretörő és könnyen emészthető, azt sokunk átugorja, kihagyja.

Talán köszönhető ez a túl sok információnak is, illetve a felgyorsult, kapkodó mentalitásunknak.

Tehát ha valaki értelmes ábrával vagy hasonlóval meg tudja fűszerezni, az szerintem igen jót tenne.

--HG2ECZ 2006. június 24., 18:06 (CEST)

Hali.Én nem bánom, ha valaki átugorja az általam nagynehezen megfogalmazott gondolatokat. Mindenki eldöntheti, elolvassa vagy nem. Lehet róla még vitatkozni is. Akár törölni. Magamnak elmentettem, mert sok munka volt végiggondolni, és szavakba önteni.

Azt gondolom, hogy ez a sokuk átugorja okozza az egész rádiós társadalom hanyatlását. Amikor már azt sem tudja a rádióamatőr, hogyan működik egy detektoros vevő, csak az egymástól hallott szakkifejezéseket, vagy a rádióamatőrők tudatlanságára alapozott üzleti vállakozások katalógusadatait szajkózza, anélkül hogy tudná miről beszél. Amikor azt hiszi, hogy minél drágább a cucca, annál jobb amatőr. És pechjére olyanokat olvas például a ham.hu oldalon, hogy régebben az ssb jelet létraszűrővel detektálták. Ez tényleg tömör. Benne van, hogy nem csak ma van. Benne van, hogy régebben is volt ssb. Igaz kezdetben LC szűrőkkel állították elő, 40-120 kHz között, majd a fázismódszerrel , végül kvarcszűrőkkel. Benne van a gondolat, hogy detektálni kell, ami nem egyszerű. Mert a kezdeti lebegtetős detektorok után sokféle elv vezetett a mai kiegyenlitett hídakhoz. A baj az a tömörséggel, hogy az olvasó elveszti minden esélyét a dolog megértésére.

A rádióalkatrészek nem törődnek lényegretörő vagy modern felfogásokkal. Működnek ahogy kell nekik. A megismerésükhöz idő kell. Akinek nincs, ne foglalkozzon velük. Ettől még lehet nagy arc, menedzser vagy politikus de egyre kevesebb köze lesz ahhoz a tudáshoz, amit pedig itt akarunk összegyűjteni. Aminek alapján esetleg önállóan alkotni is tudna egyik vagy másik társunk. Az vékony tudás, hogy valaki leírja a rádiók 12V-os tápról járnak. Rá van írva a csatlakozóra!Az ehhez tartozó agymunkára a kutyám is képes. Megnézi van e kaja a tányérjában. És egyből tudja fog-e vacsorázni.

Én másképp nem tudok gondolkodni. Egész életemben erre tanitott a munkám, a hobbim. Az áramkörök. Hogy a lényeg a részletekben van. És amíg ezeket nem tudom semmire sem megyek. Mert nem az érdekelt, hogy a TV-t 220-ba kell bedugni, vagy 12 voltba, hanem az, hogy hogyan működik benne a tápegység védelme vagy más. A mai rohanó világban ennek nincs értelme? Nincs hát. veszel egy újat ha elromlik. Ész sem kell. Minden benne van a mobilodban. Akkor mi a fene ez a tudástár?

Nyugodtan szóljatok ha abbahagyjam, nem sértődök meg.