„Váci Reménység Egyesület Rádióamatőr Szakosztály” változatai közötti eltérés

Innen: HamWiki
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
(ha7kre honlapjáról)
 
(Nincs különbség)

A lap jelenlegi, 2013. augusztus 26., 09:30-kori változata

A klub helye, elérhetősége

Klubhelyiség címe
Vác, Dr.Csányi László Krt. 58.
Hívójele
HA7KRE
Levelezési cím
Email
Telefon
Vezetője
Honlapja
ha7kre.atw.hu

Célkitűzése, klubprofil, felszereltség

Oktatás, vizsgafelkészítő tanfolyamok, rendezvények

Története

Laci HA7XK:

Rövidesen bővebb terjedelemben mesélem el a történetét a HA7KPO, később HA7KPK, és a rendszerváltás után új helyre költözött HA7KRE klubállomásnak. Addig is, egy pár sorban ismertetem a működésünket.

1985-től megszakítás nélkül vagyok a rádióklub vezetője, előbb főállásban, majd társadalmi munkában. A tagságunk gerincét mindig a váci híradós laktanyák hivatásos és sorállományú katonái alkották. A szakközépiskolák hallgatóiból, a rádiózás iránt érdeklődő helyi, és környékbeli lakosságból szép számmal voltak jelen a klubban.

Az 1985-ben történt kinevezésemkor 110 fő papíron regisztrált klubtag volt. Természetesen, ez a létszám nem fedte a tényleges tagságot, mert a valódi (hívójeles, operátor) tag ennek töredéke volt. Talán ugyanannyi mint jelenleg. (10-20-fő között mozgott) Az utána következő években egyre csökkent az aktív tagok száma. Mivel ekkorra már a legtöbb amatőrnek saját, sokkal jobb berendezése volt, családdal és egyéb kötöttséggel megáldva, ritkán jártak be a klubba.

Így köszönt ránk a dicsőséges 1990-es év. A székházat egy kisegítő iskola kapta meg, ahonnan sürgősen ki kellett költözni. Néhány évig saját lakásomban tartottam a kapcsolatot azokkal az amatőrökkel, akik még ezután is tartozni akartak a klubunkhoz. A működéshez szükséges adó-vevőket megőriztem, azokat az elmúlt huszonhárom évben saját költségemen javíttattam. Az un.limlomot is próbáltam elhelyezni saját garázsban, sajnos pl.a szekrényeket is csak szétszedve tudtam elraktározni Közben próbáltam több szervezetben helyet kapni a működéshez, de költségessége miatt szóba sem jöhetett.

1998-ban, a helyi TV-műsorában éppen egy sportegyesület évzáró értekezletét mutatták. Ebben azt láttam, támogatják a különféle sportokat. Ez a Váci Reménység Egyesület. Felvettem velük a kapcsolatot, miközben azt kérdezték:"mennyi pénzre van szükségünk a működéshez? " Amiből kifizetjük a MRASZ-tagdijat, a QSL-lap nyomtatást, és .....a többit megoldjuk Ennyi! Fizetik a villanyunkat, a vizet, a fűtést!

Vállaltuk a Dunakanyar Diploma kezelését, nyomdai munkálatait, ennek a költségét HA5AN tagtársunk fizette. Részt vettünk a Múzeumok Éjszakájában több éven keresztül, híradós kiállítással. Szállítás, útiköltség, ellátás, saját zsebből! Ha profik lennénk, akkor számlára, elszámolással. De amatőrök vagyunk, amatőr költségvetéssel! Nem csak rádiózásról szól az életünk, a Reménység Egyesület rendezvényein is részt kell venni. Hangosítás, főzés a sporteseményeken, télen ételosztás a rászorulóknak, stb.