Szerkesztő:HG9AR

Innen: HamWiki
A lap korábbi változatát látod, amilyen HG9AR (vitalap | közreműködések) 2008. október 27., 23:00-kor történt szerkesztése után volt. (→‎Rádióamatőr átjátszók)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
HG9AR Andris - toronymászás közben

Életrajzi adatok

Ecsedi András vagyok, hívójelem: HG9AR.
QTH: Miskolc, QTH lokátor: KN08IC24

1967. júliusában születtem Sárospatakon. Általános- és középiskolai tanulmányaimat szülővárosomban végeztem, majd Miskolcon tanultam elektronikai szakmát.

1988-ban a Posta Rádió- és Televízióműszaki Igazgatóság tokaji adóállomására kerültem, majd annak jogutódjánál, az Antenna Hungáriánál dolgozom jelenleg is.

Rádióamatőr hobbi

A rádiózás gyerekkorom óta érdekel, még az ágyamban is kapcsolók, rádiók voltak felszerelve, az ágy végében gépkocsiakkumulátor :)

Középiskolai éveimben találkoztam a rádióamatőr hobbival Törő Gábor akkori technika szakos tanárom jóvoltából. Azóta napi kapcsolatom van ezzel a hobbival.

Eleinte a HA9KSF sárospataki rádióklubból forgalmaztam, miskolci tanulmányaim során pedig a HA9KOL és HA9KOB állomásokról is hallható voltam. Egyéni rádióengedélyemet 1987-ben szereztem.

Rádióamatőr átjátszók

Fontos célommá vált Magyarország zempléni hegységében az FM átjátszó hálózat bővítése, telepítése. Ezt barátaimmal 1990-ben sikerült megvalósítani a sátoraljaújhelyi Magas-hegyen, hívójele: HG9RVC. A magánkezdeményezésünk sikerein felbuzdulva az állomás működését a MRASZ egy ICOM átjátszóval támogatta.

Időközben több másik FM átjátszó felújítása és karbantartása is megvalósult Kis-kőháttól HG9RVA, Bükkszentkereszt HG9RVB, Debrecenen (HG0RVA, HG0RUA) keresztül Dorogon (HG2RVC) át Nagyváradig, vagy akár Bukarestig.

A felújításokon túl új VHF átjátszót helyeztünk üzembe Ózdon - a HG9RVD-t -, majd az UHF sávban Kis-kőháton a HG9RUA-t.

Hajdú QTC

Fontos tevékenységnek érzem továbbá a HG0EK Dezső által szerkesztett Hajdú QTC hírműsor hanganyagának archiválását, amely már 1991-től napjainkig rendelkezésre áll, valamint a műsorok másodsugárzását is elvégzem havonta a borsodi rádiamatőröknek a HG9RVB átjátszón.