„Szerkesztő:HG9AR” változatai közötti eltérés

Innen: HamWiki
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
 
3. sor: 3. sor:
 
== Életrajzi adatok ==
 
== Életrajzi adatok ==
  
[http://hg9ar.extra.hu Ecsedi András] vagyok, hívójelem: HG9AR. <br>
+
[http://hg9ar.tk Ecsedi András] vagyok, hívójelem: HG9AR. <br>
 
QTH: Miskolc, <QTH lokator=KN08IC24></QTH>  
 
QTH: Miskolc, <QTH lokator=KN08IC24></QTH>  
 
<br>
 
<br>

A lap jelenlegi, 2010. január 28., 22:46-kori változata

HG9AR Andris - toronymászás közben

Életrajzi adatok

Ecsedi András vagyok, hívójelem: HG9AR.
QTH: Miskolc, QTH lokátor: KN08IC24

1967. júliusában születtem Sárospatakon. Általános- és középiskolai tanulmányaimat szülővárosomban végeztem, majd Miskolcon tanultam elektronikai szakmát.

1988-ban a Posta Rádió- és Televízióműszaki Igazgatóság tokaji adóállomására kerültem, majd annak jogutódjánál, az Antenna Hungáriánál dolgozom jelenleg is.

Rádióamatőr hobbi

A rádiózás gyerekkorom óta érdekel, még az ágyamban is kapcsolók, rádiók voltak felszerelve, az ágy végében gépkocsiakkumulátor :)

Középiskolai éveimben találkoztam a rádióamatőr hobbival Törő Gábor akkori technika szakos tanárom jóvoltából. Azóta napi kapcsolatom van ezzel a hobbival.

Eleinte a HA9KSF sárospataki rádióklubból forgalmaztam, miskolci tanulmányaim során pedig a HA9KOL és HA9KOB állomásokról is hallható voltam. Egyéni rádióengedélyemet 1987-ben szereztem.

Rádióamatőr átjátszók

Fontos célommá vált Magyarország zempléni hegységében az FM átjátszó hálózat bővítése, telepítése. Ezt barátaimmal 1990-ben sikerült megvalósítani a sátoraljaújhelyi Magas-hegyen, hívójele: HG9RVC. A magánkezdeményezésünk sikerein felbuzdulva az állomás működését a MRASZ egy ICOM átjátszóval támogatta.

Időközben több másik FM átjátszó felújítása és karbantartása is megvalósult Kis-kőháttól HG9RVA, Bükkszentkereszt HG9RVB, Debrecenen (HG0RVA, HG0RUA) keresztül Dorogon (HG2RVC) át Nagyváradig, vagy akár Bukarestig.

A felújításokon túl új VHF átjátszót helyeztünk üzembe Ózdon - a HG9RVD-t -, majd az UHF sávban Kis-kőháton a HG9RUA-t.

Hajdú QTC

Fontos tevékenységnek érzem továbbá a HG0EK Dezső által szerkesztett Hajdú QTC hírműsor hanganyagának archiválását, amely már 1991-től napjainkig rendelkezésre áll, valamint a műsorok másodsugárzását is elvégzem havonta a borsodi rádiamatőröknek a HG9RVB átjátszón.