Kezdőlap

Innen: HamWiki
A lap korábbi változatát látod, amilyen HA1DFO (vitalap | közreműködések) 2006. június 7., 00:26-kor történt szerkesztése után volt. (→‎Navigáció)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Légy üdvözölve a wiki.ham.hu-n!


Jótanácsok:

WIKI-hogyan kezdőknek

Mivel nem egyértelmű, ezért ide irom le, hogy a bevezető is szerkeszthető, a lap tetején található "edit" gomb segitségével.

Szerkesztéshez tanácsos regisztrálni magad. Érdemes a hívójelet NAGYBETŰVEL írni a regisztrációkor, mert az első betű nagy lesz. A Ha1dfo-nál pedig szebb a HA1DFO :). Továbbá mindenki számára hasznos információk: Hogyan szerkessz egy lapot. Igen hasznos olvasmány az első cikk közlése előtt, illetve amikor elakadsz - például egy táblázat összeállítása során. Ha cikket írsz, és valamit nem tudsz, akkor ne ilyedj meg, hagyd nyugodtan üresen, biztosan lesz valaki, aki kijavítja. Elvégre is valami ilyesmiről szól ez az egész.

Navigáció

Általános

Forgalmazás

Versenyek

Rádióamatőr készülékek

Antennák

Elektronikus alkatrészek

Műszaki ismeretek

Fizikai háttér

Aktivitások

A lista folyamatosan bővül olyan pontokkal, amik nem bekategorizálhatók ezen témák valamelyikébe. A többit kérem szépen ezeken belül elhelyezni.

Rövid infók az admintól

  • A wiki.ham.hu szervere: egy 2x300MHz Sun Ultra2, 1.5GB RAMmal, amit HA8FN Lacitól kaptunk. Az operációs rendszer Solaris 10, aminek a bekonfigurálásánál sokat segitett nekünk Laci. Itt szeretnék külön köszönetet mondani érte.
  • A SCSI merevlemezek a nagyobb megbízhatóság miatt RAID1 és RAID5-be vannak kötve. Durva beavatkozásra tesztelve. :-)
  • Az adatok megmaradásáról a napi differenciális mentés gondoskodik.
  • A benntmaradt angol szövegek folyamatosan "magyaritódnak".
  • Telepitettem egy kiegészitőt, aminek a segitségével lehet függvények képét kirajzoltatni, ha olyan témában ir valaki. Itt van erre egy példa.
  • Nagyon kérek szépen mindenkit, ha a wikipédiáról másol át cikket, szedje ki belőle azokat a linkeket, amik sosem lesznek meg itt, mint ahogy én kiszedtem a Hogyan szerkessz egy lapot cimü cikkből, mert rengeteg munkától kimélne meg ezáltal, mellesleg a wiki.ham.hu összképét is jelentősen javitaná. (Mellesleg a WantedPages is teljesen használhatatlanná válik])
  • Lehetőleg tömören fogalmazva és kimondottan rádióamatőr témára koncentráló cikket írjunk. Így lesz csak élvezetes ez a tudásbázis.

Egyéb témák

wiki.ham.hu logó

ham.hu és wiki.ham.hu logóterveket tobábbra is várunk. A legjobb logóterv elkészitőjének a nyereménye: 2 üveg // doboz sör.