Kezdőlap

Innen: HamWiki
A lap korábbi változatát látod, amilyen HA1DFO (vitalap | közreműködések) 2006. június 2., 18:17-kor történt szerkesztése után volt. (→‎Navigáció)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Légy üdvözölve a wiki.ham.hu-n!


Jótanácsok:

Szerkesztéshez tanácsos regisztrálni magad. Érdemes a hívójelet NAGYBETŰVEL írni a regisztrációkor, mert az első betű nagy lesz. A Ha1dfo-nál pedig szebb a HA1DFO :). Továbbá mindenki számára hasznos információk: Hogyan szerkessz egy lapot. Igen hasznos olvasmány az első cikk közlése előtt, illetve amikor elakadsz - például egy táblázat összeállítása során.

Navigáció

Általános

Forgalmazás

Versenyek

Rádióépités

Antennák

Műszaki ismeretek

Hullámterjedés

Aktivitások

A lista folyamatosan bővül olyan pontokkal, amik nem bekategorizálhatók ezen témák valamelyikébe. A többit kérem szépen ezeken belül elhelyezni.

Rövid infók az admintól:

  • Az adatok megmaradásáról a napi differenciális mentés gondoskodik.
  • A benntmaradt angol szövegek folyamatosan "magyaritódnak".
  • A wiki.ham.hu szervere: egy 2x300Mhz Sun Ultra2, 1.5Gb RAMmal, amit HA8FN Lászlótól kaptunk. Az operációs rendszer Solaris 10, aminek a bekonfigurálásánál sokat segitett nekünk Laci. Itt szeretnék külön köszönetet mondani érte.

Egyéb témák

wiki.ham.hu logó

ham.hu és wiki.ham.hu logóterveket tobábbra is várunk. A legjobb logóterv elkészitőjének a nyereménye: 2 üveg // doboz sör.


Telepitettem egy kiegészitőt, aminek a segitségével lehet függvények képét kirajzoltatni, ha olyan témában ir valaki. Itt van erre egy példa:

<gnuplot>
   set output 'quadFuncs.png'
   set size 0.4,0.4
   set grid
   set xlabel "x"
   set ylabel "y"
   plot [x=-4:4] x**2-3, -x**2
 </gnuplot>

Amit kötelező megadni: az a set output ' filenev ' , es a plot [ tartomány ] függvény

Gnuplot Plot