„Kezdőlap” változatai közötti eltérés

Innen: HamWiki
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a (Rádióamatőr adatátvite((i protokollok)))
61. sor: 61. sor:
 
* A wiki.ham.hu szervere: egy 2x300MHz Sun Ultra2, 1.5GB RAMmal, amit HA8FN Lacitól kaptunk. Az operációs rendszer Solaris 10, aminek a bekonfigurálásánál sokat segitett nekünk Laci. Itt szeretnék külön köszönetet mondani érte.
 
* A wiki.ham.hu szervere: egy 2x300MHz Sun Ultra2, 1.5GB RAMmal, amit HA8FN Lacitól kaptunk. Az operációs rendszer Solaris 10, aminek a bekonfigurálásánál sokat segitett nekünk Laci. Itt szeretnék külön köszönetet mondani érte.
 
* Az adatbiztonságról RAID és napi biztonsági mentés gondoskodik.
 
* Az adatbiztonságról RAID és napi biztonsági mentés gondoskodik.
 +
* A wiki elérhető már a http://wiki.hasix.org cimen is.
  
 
== Társoldalak - külföldi wiki-k ==
 
== Társoldalak - külföldi wiki-k ==

A lap 2006. szeptember 27., 12:29-kori változata

Ezen az egyre bővülő lapon közös erővel próbálunk összeállítani egy olyan rádióamatőr-tudásbázist, ahol bármelyik rádióamatőr kielégítheti a jövőben tudásvágyát. Ez egy interaktív honlap, ahol az olvasás mellett szócikket is tudsz írni. Ezért ha valamit nem találsz, vagy találsz javítanivalót benne, a másik idetévedő rádióamatőr segítése érdekében vedd légyszíves a fáradságot és írjál te is egy értelmes szócikket! Könnyebbség: a félkész vagy hibás gondolatot tartalmazó cikkedet valaki más ugyanúgy jóra fogja itt javítani, ahogy te is javíthatod itt a mások által összeállított szócikkek hiányosságait. Tehát az összkép olyan lesz, amilyenre a közösség formázza.

Hasznos információk a wiki használatához illetve szerkesztési segédlet a bal oldali Segítség menüpontban található.

Ha írsz egy szócikket, és valamit nem tudsz, akkor ne ijedj meg, hagyd nyugodtan üresen vagy tégy oda valami utalást arra, hogy kiegészítendő illetve ellenőrizendő és biztosan lesz valaki, aki rövidesen kijavítja. Elvégre is valami ilyesmiről szól ez az egész HamWiki. Ha valamilyen hibát találsz, akkor kérlek itt jelentsd: hibabejelentés. (Természetesen, ha szólsz nekem, akkor is foglalkozok vele)

További segítség a szerkesztőknek, hogy a http://levlista.ham.hu/mailman/listinfo/hamwiki címen fel lehet iratkozni a HamWiki levelezési listára is, ahol lehetőség nyílik alapvető döntések megbeszélésére a HamWiki-vel kapcsolatban.

Az alábbi témákról találsz itt szócikkeket

Javaslat: az alábbi tematika csak tájékoztató jellegű. Ha valamit keresel, akkor a bal oldali keresés mezőbe írt kulcsszóval illetve szükség esetén szinonimáival, más írásmódjával keresve jobban jársz. Például: forgalmazási rövidítések szócikket a rövidítések szóra keresve hamarabb megtalálod. Ha pedig a szócikk pontos címét tudod, akkor a Menj gomb azonnal odaugrik.


Kategória:Forgalmazás, rádióstalálkozók
rádióamatőr az „éterben”
Kategória:Technikai háttérismeretek
eszközpark bővítésnél hasznos
Kategória:Konstruktőri ismeretek
áramkörépítés, szoftverfejlesztés
Általános információk

Forgalmazás

Fizikai háttér - mélyebb ismeretek
Rádiózás története

További segítség a kérdéses lap megtalálásában: Szócikk kategóriák


A szócikkbe csak a javításokat illetve a bővítéseket írjuk bele. Az építő szándékú megjegyzéseidhez minden szócikkhez tartozik egy vita lap.

És végül akiknek köszönhetően már sok értelmes lappal bővült a tudásbázis. Légy te is lapszerkesztő. Regisztráld magad - lehetőleg hívójellel - és írj hasznos szócikkeket a fenti kategóriákba!

Rövid infók az admintól

  • Szerkesztéshez regisztrálni kell magad. Érdemes a hívójelet NAGYBETŰVEL írni a regisztrációkor, mert az első betű nagy lesz. A Ha1dfo-nál pedig szebb a HA1DFO :).
  • A wiki.ham.hu szervere: egy 2x300MHz Sun Ultra2, 1.5GB RAMmal, amit HA8FN Lacitól kaptunk. Az operációs rendszer Solaris 10, aminek a bekonfigurálásánál sokat segitett nekünk Laci. Itt szeretnék külön köszönetet mondani érte.
  • Az adatbiztonságról RAID és napi biztonsági mentés gondoskodik.
  • A wiki elérhető már a http://wiki.hasix.org cimen is.

Társoldalak - külföldi wiki-k

HamWiki:Wikipédia:

Végül egy érdekes kifejezés az „antienciklopédiából”: