„HamWiki:Névjegy” változatai közötti eltérés

Innen: HamWiki
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
1. sor: 1. sor:
 
== Célok ==
 
== Célok ==
  
A HamWiki egy magyarországi rádióamatőr tudásbázist hivatott létrehozni.
+
Ezen az egyre bővülő lapon '''közös erővel próbálunk összeállítani egy''' olyan '''rádióamatőr-tudásbázist''', ahol bármelyik rádióamatőr kielégítheti a jövőben ''tudásvágyát''. Ez egy interaktív honlap, ahol az olvasás mellett szócikket is tudsz írni. Ezért ha valamit nem találsz, vagy találsz javítanivalót benne, a másik idetévedő rádióamatőr segítése érdekében vedd légyszíves a fáradságot és '''írjál róla te is egy értelmes szócikket!''' Könnyebbség: a félkész vagy hibás gondolatot tartalmazó cikkedet valaki más ugyanúgy jóra fogja itt javítani, ahogy te is '''javíthatod itt a mások által összeállított szócikkek hiányosságait'''. Tehát az összkép olyan lesz, amilyenre a közösség formázza.
  
Ezen oldalon keresztül a rádióamatőrök közös összefogással szócikkek formájában megosztják az általuk összegyűjtött tudást egymással, ezáltal gyorsítva fel az önképzés folyamatát.
+
Szerkesztési segédlet a bal oldali ''[[HamWiki:Segítség|'''Segítség''']]'' menüpontban található.
 +
 
 +
Ha írsz egy szócikket, és valamit nem tudsz, akkor ne ijedj meg, hagyd nyugodtan üresen vagy tégy oda valami utalást arra, hogy kiegészítendő illetve ellenőrizendő és biztosan lesz valaki, aki rövidesen kijavítja. Elvégre is valami ilyesmiről szól ez az egész [[HamWiki:Közösségi Portál|'''HamWiki''']].
  
 
== Technikai háttér ==
 
== Technikai háttér ==
19. sor: 21. sor:
  
 
Lásd a szócikkek felett a "Laptörténet" fülön. Köszönet nekik az anyagok publikálásáért, javításáért.
 
Lásd a szócikkek felett a "Laptörténet" fülön. Köszönet nekik az anyagok publikálásáért, javításáért.
 +
 +
== Hibavisszajelzés ==
 +
 +
Ha valamilyen hibát találsz, akkor kérlek itt jelezd: '''[[HamWiki:BugReport|hibabejelentés]]'''.

A lap 2006. július 5., 13:39-kori változata

Célok

Ezen az egyre bővülő lapon közös erővel próbálunk összeállítani egy olyan rádióamatőr-tudásbázist, ahol bármelyik rádióamatőr kielégítheti a jövőben tudásvágyát. Ez egy interaktív honlap, ahol az olvasás mellett szócikket is tudsz írni. Ezért ha valamit nem találsz, vagy találsz javítanivalót benne, a másik idetévedő rádióamatőr segítése érdekében vedd légyszíves a fáradságot és írjál róla te is egy értelmes szócikket! Könnyebbség: a félkész vagy hibás gondolatot tartalmazó cikkedet valaki más ugyanúgy jóra fogja itt javítani, ahogy te is javíthatod itt a mások által összeállított szócikkek hiányosságait. Tehát az összkép olyan lesz, amilyenre a közösség formázza.

Szerkesztési segédlet a bal oldali Segítség menüpontban található.

Ha írsz egy szócikket, és valamit nem tudsz, akkor ne ijedj meg, hagyd nyugodtan üresen vagy tégy oda valami utalást arra, hogy kiegészítendő illetve ellenőrizendő és biztosan lesz valaki, aki rövidesen kijavítja. Elvégre is valami ilyesmiről szól ez az egész HamWiki.

Technikai háttér

  • A wiki.ham.hu szervere egy 2x300MHz Sun UltraSparc2, 1.5GB RAM, amit HA8FN Lacitól kaptunk.
  • Az operációs rendszere Solaris 10, aminek a bekonfigurálásánál sokat segitett nekünk Laci.
  • Az adatbiztonságról egyidejűleg több lemezre történő adatrögzítés és több független számítógépre naponta történő biztonsági mentés gondoskodik.

Szerverüzemeltetők

Lapszerkesztők

Lásd a szócikkek felett a "Laptörténet" fülön. Köszönet nekik az anyagok publikálásáért, javításáért.

Hibavisszajelzés

Ha valamilyen hibát találsz, akkor kérlek itt jelezd: hibabejelentés.