HamWiki-vita:Közösségi Portál

Innen: HamWiki
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Talán úgy is lehetne mondani, hogy "témáink a közember számára érdektelenek". Azon kívül persze van, akinek még értelmetlen is. Őket csak sajnálhatjuk a kellő tudásminimum hiánya miatt.

Bocsánat, hogy az "ez helyett" szerkezetet "e helyett"-re javítottam, de így helyes HA7SZA 06.06.22. CET 12:35


Semmi probléma, ez a wiki célja. Láttam a javítást.

--HG2ECZ 2006. június 22., 12:49 (CEST)


Szereny velemenyem szerint arra kellene torekedni, hogy a "kozember" is talaljon szamara erthetot es erdekeset. Szoval valahogy le kellene tudni fedni a palettat a TIT-szinttol egeszen a reszletekig. Ezert is probalok a cimszavak elejere lexikonszeru mondatokat tenni.

--HA5CQZ 2006. június 22., 13:00 (CEST)

A szintek terén ami engem bosszant - nincs jó módszer arra, hogy szétválasszuk a gyakorlatias elméletet és a szárazelméletet. Mert szép, ha a modulációt integráljelekkel leírjuk - de szerintem a nagy többség gyakorlatias fogásoknak venné hasznát. Nem véletlen az a stílus, amit a rádióvevők logikai felépítése és az AM vevők terén próbálok eröltetni.

És erről a gyakorlatias oldalról kell egyre inkább egy ugyanezen wiki-n található háttérelmélet lap felé elvezetni az érdeklődőt. Nagyon nem érzem még én sem a pontos módszert. De ahogy gyűlik az anyag, majd ráakad valaki a helyes átstruktúrálásra. Mindenesetre gondolkodjunk rajta, hátha van jó ötlet.

--HG2ECZ 2006. június 22., 13:28 (CEST)