HACWG

Innen: HamWiki
A lap korábbi változatát látod, amilyen HG3FUG (vitalap | közreműködések) 2012. július 2., 10:56-kor történt szerkesztése után volt. (Link hozzáadása)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

HACWG a Magyar Távíró Csoport

A csoport 1985. július 28-án alakult meg 10 fővel Szekszárdon azzal a céllal, hogy egy szervezetbe gyűjtse azokat a magyar rádióamatőröket, akik szeretik a távíró üzemmódot.

A csoport célkitűzései

  • A távíró üzemmód népszerűsítése
  • aktív távíró munkával megkönnyíteni a magyar diplomák megszerzését
  • fejleszteni a tagok távíró tudását

A tagság megszerzésének feltételei, menete

Két tag ajánlása szükséges a következő kritériumok alapján:
Legalább 30 perces összeköttetést kell létesíteni nyílt magyar szöveggel, tehát ékezetes betűk használatával, minimum 25 baud, PARIS 150-es ütemmel, ami 120 betű/percnek felel meg.

Külföldi amatőrök tiszteletbeli "honorary" tagjai lehetnek a csoportnak, hasonló feltételekkel, kivéve a magyar nyelv használatát.

Egyszeri tagsági díj van belépéskor, aminek az ára 500 Ft. A kérelmet, melynek tartalmaznia kell, hogy az összeköttetések folyamán a kérelmező a távírózáshoz nem használt számítógépet vagy egyéb dekódert, és a két ajánló QSL lapot a következő címre kell küldeni:

Szekszárdi Rádió Klub
Rákóczi utca 16.
Szekszárd
H-7100

A HACWG aktivitási ideje

Hétfőnként este 8 óra (helyi időben) 3565 kHz +/- QRM, de az ajánló QSO-kat természetesen bármikor, bármelyik sávon meg lehet csinálni.

További információ: http://radioamator.honlapepites.hu/?p=7827

http://ha3kna.hu/?page_id=117&lang=hu