Gyereknapi aktivitás - 2008. január

Innen: HamWiki
A lap korábbi változatát látod, amilyen HA5CQZ (vitalap | közreműködések) 2008. január 28., 20:04-kor történt szerkesztése után volt.
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Az első Gyereknapi aktivitást 2008. január 6-án tartottuk, helyi idő szerint délután 5-tól 6-ig, illetve amíg az állomások el nem fogytak.
Gyereknap 0801 ha7klj 2.jpg

A HA7KLJ három ifjú operátorát, Botit, Szabit és Gerit sokszor hallhattuk már délutánonként 3620 körül. Mindhárman kíválóan forgalmaznak, ami HA7MO Laci munkáját dícséri.


Gyereknap 0801 ha7klj 1.jpg

Egy jó öreg FT-250-nel küzdöttek a QRM-mel, ami a relatíve késői időpont miatt a rövidhullámon volt tapasztalható. Végül négy összeköttetést sikerült mindannyiuknak létesíteni.
Gyereknap 0801 ha5uk.jpg

Természetesen a lányok sem maradtak le, nagy örömünke. Sőt! A résztvevő gyerekek között a lányok voltak többségben. A képen Bianka (HA5UK) forgalmaz, ő is sikeresen létesített négy összeköttetést, szintén rövidhullámon.
Gyereknap 0801 hg4uk Andi.jpg

Andi és Kati (HA5KDR) először a 2 méteres FM frekvenciákon próbálkoztak, aztán átmentek az budapesti R3-as átjátszóra. Ezzel a dolog könnyebbik végét fogták meg, legalább QRM nem volt. Az átjátszón jópár amatőrtárssal sikerült riportot váltani.
Gyereknap 0801 ha5cqz.jpg

Timi (HA5CQZ) is az R3-n kezdett forgalmazni, nagy örömmel hallgatta a többi állomást is. Hat után a rövidhullámmal is megpróbálkozott, sikerrel.
Még hallottuk a következő állomásokat is: HG5BY Angéla, HG5AVY Klári, HA2MV Tamás.

Az is kiderült, hogy a leginkább kedvelt szín a zöld. HI-HI

Köszönjük minden amatőrtársnak, hogy támogatták a gyerekek első lépéseit!