Cabrillo

Innen: HamWiki
A lap korábbi változatát látod, amilyen HA5LQ (vitalap | közreműködések) 2008. február 2., 20:28-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „Korábban a rádióamatőr versenyekről a rendezőnek beterjesztendő jegyzőkönyveket a LOG alapján kézzel (vagy írógéppel) kellett kitölteni, ami nem csak fárad...”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Korábban a rádióamatőr versenyekről a rendezőnek beterjesztendő jegyzőkönyveket a LOG alapján kézzel (vagy írógéppel) kellett kitölteni, ami nem csak fáradságos munkát jelentett, hanem az esetleges elírások rontották a versenyen elért eredményt. A kitöltött jegyzőkönyvet postai úton lehetett a rendezőhöz juttatni.

A számítógépes állomásvezérlő (LOG-vezető) programok forradalmosították e versenyjegyzőkönyvek elkészítését: a jegyzőkönyvet maga a gép készíti el, az adatelírások lehetősége kizárt. A cabrillo formátumot e jegyzőkönyvek általános formátumaként dolgozták ki, az így készült jegyzőkönyvek elektronikus úton (emailhoz csatolva) továbbíthatók a rendezőhöz, ahol a beérkezett jegyzőkönyveket szintén számítógéppel dolgozhatják fel.