„Antennák” változatai közötti eltérés

Innen: HamWiki
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
 
5. sor: 5. sor:
 
== Előszó ==
 
== Előszó ==
  
A jó '''antenna''' a legfontosabb eleme egy rádióállomásnak. Sokan elhanyagolják ezt a kérdést és ''valami dróttal'' rádióznak, pedig hihetetlen különbségeket lehet tapasztalni egy jó antenna használata esetén. Sajnos azt is el kell fogadni, a mai viszonyok nem kedveznek nekünk. Aki például nem családi házban lakik, annak rendkívül nehéz megfelelő engedélyek birtokába jutnia. Ennek ellenére törekedni kell a kivitelezhető legjobb antenna megépítésére.
+
A jó '''[[antenna]]''' a legfontosabb eleme egy rádióállomásnak. Sokan elhanyagolják ezt a kérdést és ''valami dróttal'' rádióznak, pedig hihetetlen különbségeket lehet tapasztalni egy jó antenna használata esetén. Sajnos azt is el kell fogadni, a mai viszonyok nem kedveznek nekünk. Aki például nem családi házban lakik, annak rendkívül nehéz megfelelő engedélyek birtokába jutnia. Ennek ellenére törekedni kell a kivitelezhető legjobb antenna megépítésére.
  
 
Néhény fontosabb téma bevezetésként:
 
Néhény fontosabb téma bevezetésként:

A lap jelenlegi, 2008. november 23., 01:08-kori változata

Mottó: A legjobb erősítő az antenna.

Folyománya: A legjobb antenna az ellenállomásig ér.

Előszó

A jó antenna a legfontosabb eleme egy rádióállomásnak. Sokan elhanyagolják ezt a kérdést és valami dróttal rádióznak, pedig hihetetlen különbségeket lehet tapasztalni egy jó antenna használata esetén. Sajnos azt is el kell fogadni, a mai viszonyok nem kedveznek nekünk. Aki például nem családi házban lakik, annak rendkívül nehéz megfelelő engedélyek birtokába jutnia. Ennek ellenére törekedni kell a kivitelezhető legjobb antenna megépítésére.

Néhény fontosabb téma bevezetésként:

Az antennák villámvédelme nagyon fontos! Ha külső antenna építésén töröd a fejed, ezt mindenképp olvassd el. De a másik kettő szócikket is érdemes elolvasni.

Antennák a hosszúhullámú (2200 méteres) sávra

Antennák a rövidhullámú sávokra

Antennák az URH sávra

Antennák az SHF sávra

Egyéb mechanikai konstrukciók