80 éves a MRASZ verseny

Innen: HamWiki
A lap korábbi változatát látod, amilyen HA5CQZ (vitalap | közreműködések) 2008. január 16., 21:08-kor történt szerkesztése után volt. (80 éves a MRASZ verseny tavaszi forduló átnevezve 80 éves a MRASZ verseny névre: mindket fordulot leirja a lap)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

„80 ÉVES” A MAGYAR RÁDIÓAMATŐR SZÖVETSÉG

Versenykiírás

A verseny célja: a MRASZ 80-ik évfordulójának megünneplése.

Rendezője: a MRASZ elnöksége.

Ideje:

Tavaszi forduló 2008. április 5.-én a 2 méteres amatőr sávban 80 perc a következők szerint 12-12.40 UT között távíró, 13-13.40 UT között távbeszélő üzemmódban.

2008. április 5.-én a 80 méteres amatőr sávban 80 perc a következők szerint 14-14.40 UT között távíró, 15-15.40 UT között távbeszélő üzemmódban.


Őszi forduló 2008. szeptember 20.-án a 2 méteres amatőr sávban 80 perc a következők szerint 12-12.40 UT között távíró, 13-13.40 UT között távbeszélő üzemmódban.

2008. szeptember 20.-án a 80 méteres amatőr sávban 80 perc a következők szerint 14-14.40 UT között távíró, 15-15.40 UT között távbeszélő üzemmódban.


Résztvevők: minden magyar rádióamatőr állomás, aki érvényes adóengedéllyel rendelkezik. A verseny sprint jellegű, a CQ-zó állomás ha összeköttetést létesített, akkor a CQ-zó frekvenciát CW-n legalább 2Kc-val, SSB-n legalább 3Kc-val el kell hagynia.

Kategóriák:

egykezelős

többkezelős

SWL


Ellenörzőszám: RS(T) + az előző összeköttetés hívójelének utolsó két karaktere. (Pl.: ha az előző összeköttetés HA1XY-nal történt, akkor a helyes riport a következő összeköttetés alkalmával: 599 XY. Az „egybetűs” állomások esetén – pl.: ha HG5A volt az előző, akkor 599 5A). A verseny során egy alkalommal, a verseny legelső összeköttetésénél mindenki a saját hívójelének utolsó két karakterét köteles adni. A tavaszi és őszi forduló külön versenynek tekintendő. A verseny végéig az üzemmód váltásra tekintet nélkül az előző összeköttetés hívójelének utolsó két karakterét kell adni.(Pl.: HA1XY első összeköttetésekor:599XY).

Az ellenőrzőszám esetében nem minősül utolsó két karakternek a /P, /MM, /AM, /M, /körzet, stb. Ilyen esetben mindig az alaphívójel utolsó két karakterét kell adni. (Pl.: HA1XY/P után 599 XY, HA1XY/9 után 599 XY, HG5A/7 után 5A, HA5KXY/P után XY, stb.)

URH esetén az állomás QRA lokátorát nem kell adni.


Pontozás: a versenykiírás alapján versenyző állomások között létrejött minden hibátlan összeköttetés 1 pont. Ugyanazzal az állomással távíró és távbeszélő üzemmódban létesített összeköttetésért 1-1 pont kérelmezhető tavaszi és az őszi fordulóban.

Megfigyelőknek: minden hibátlanul naplózott (mindkét fél pontos adatait tartalmazó – idő, hívójel, adott és vett ellenőrzőszámok) megfigyelés 2 pont. Csak az egyik állomás adatainak hibátlan naplózása esetén a teljes megfigyelés pontszámának a fele számítható fel, azaz 1 pont. Egyazon állomás a verseny során üzemmódonként maximum 5 alkalommal figyelhető meg (naplózható), de közvetlenül egymás után maximum háromszor.

Szorzók: nincsenek.

Végeredmény: az üzemmódonként és fordulónként elért összeköttetések után járó pontok összege.

Jegyzőkönyvek: készüljenek cabrillo formátumban, tavaszi őszi forduló együtt. A cabrillo log fejlécét pontosan kérjük kitölteni.

A papír alapú logot nem tudjuk elfogadni.

Postázási határidő: az őszi fordulót követő 8. nap (postabélyegző, illetve e-mail dátum szerint)

Cím: Magyar Rádióamatőr Szövetség

    1400 Budapest Pf. 11

E-mail: mrasz80@mrasz.axelero.net (csak versenyjegyzőkönyvek beküldésére)

A versenyen a K1EA program HA6ND rezidens programját futtatva használható. A 2 méteres kategóriában 20méterre kell állítani a frekvenciát. Letölthető innen.

A díjazás: az első három helyezett mindegyik kategóriában kupát és oklevelet kap.

A Díjak a MRASZ éves díjkiosztó gáláján kerülnek átadásra.


                                        MRASZ elnökség