UI-View

Innen: HamWiki
A lap korábbi változatát látod, amilyen HG2ECZ (vitalap | közreműködések) 2006. szeptember 5., 11:55-kor történt szerkesztése után volt. (+kategória; wikisítés (szócikk hivatkozások))
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

UI-view Fontosabb Beállításai

[7. ábra] Agwpe14.JPG


Az UI-view Setup beállításainál először a Comms Setup –ot állítsuk át az AGWPE –hez. (7-es ábra)


[8. ábra] Agwpe15.JPG


Majd kitöltjük a Station Setup megfelelő ablakait.


[9. ábra] Agwpe16.JPG


Status Text –nél, magadról is beírhatsz valamit, vagy ha bekattintod a Send best DX ablakot, a beállított időközönként kiküldi a program az általad hallott, legtávolabbi állomás adatait.


[10. ábra] Agwpe17.JPG


Amennyiben engedélyed is van hozzá, beállíthatod a Digipeater –t is! Egyéb esetben elég csak a mobil állomások részére engedélyezni az átjátszást, így elősegíteni számukra a DIGI-re való könnyebb följutást.

Saját tapasztalataim azt mutatják:

Ha csak egy porton használod az APRS–t, netán műholdon is próbálkozol, érdemesebb a TNC2 HOST módú beállításait használni. Sokkal érzékenyebb, jobban dekódolja a távoli, alig hallható AX25 jeleket. Ha viszont szeretnéd lehetővé tenni a mobil állomások részére az átjátszást, kapcsold KISS módba a TNC2–t. Ha még tovább bonyolítod és szeretnéd egyszerre futtatni az APRS-t a PCSAT telemetria dekóderrel, vagy két porton is akarod működtetni, mindenképp használnod kell az AGWPE–t.


Sok sikert az indításhoz!