„UI-View” változatai közötti eltérés

Innen: HamWiki
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a (wiki-stílus)
1. sor: 1. sor:
== UI-view Fontosabb Beállításai ==
+
== A szoftver letöltése ==
  
 +
* A szofver eredeti letölthetősége: [http://www.apritch.myby.co.uk/uiv32_uiview32.php?lang=english http://www.apritch.myby.co.uk/]
 +
* Feltelepítés esetén ugyanitt regisztálható - hogy tökéletesen működjön.
 +
 +
== A szoftver telepítésem beállítása ==
 +
 +
Az exe állományt letöltve telepítjük, és elérkezünk a beállításhoz.
 +
 +
Az UI-view ''Setup'' beállításainál először a ''Comms Setup''–ot állítsuk át például az [[AGWPE]]–hez, ha azt az AX.25-kezelő meghajtó szoftvert használjuk.
 
   
 
   
[7. ábra]
 
 
[[Kép:Agwpe14.JPG]]
 
[[Kép:Agwpe14.JPG]]
  
 
+
Majd kitöltjük a ''Station Setup'' megfelelő ablakait.  
Az UI-view Setup beállításainál először a Comms Setup –ot állítsuk át az AGWPE –hez. (7-es ábra)
 
 
 
   
 
   
[8. ábra]
 
 
[[Kép:Agwpe15.JPG]]
 
[[Kép:Agwpe15.JPG]]
  
 
+
''Status Text''–nél, magadról is beírhatsz valamit, vagy ha bekattintod a ''Send best DX'' ablakot, a beállított időközönként kiküldi a program az általad hallott, legtávolabbi állomás adatait.
Majd kitöltjük a Station Setup megfelelő ablakait.  
 
 
 
 
   
 
   
[9. ábra]
 
 
[[Kép:Agwpe16.JPG]]
 
[[Kép:Agwpe16.JPG]]
  
 +
Amennyiben engedélyed is van hozzá, beállíthatod a ''[[Digipeater]]''t is! Egyéb esetben elég csak a mobil állomások részére engedélyezni az átjátszást, így elősegíteni számukra a DIGI-re való könnyebb följutást.
  
Status Text –nél, magadról is beírhatsz valamit, vagy ha bekattintod a Send best DX ablakot, a beállított időközönként kiküldi a program az általad hallott, legtávolabbi állomás adatait.
 
 
 
[10. ábra]
 
 
[[Kép:Agwpe17.JPG]]
 
[[Kép:Agwpe17.JPG]]
 
 
Amennyiben engedélyed is van hozzá, beállíthatod a Digipeater –t is! Egyéb esetben elég csak a mobil állomások részére engedélyezni az átjátszást, így elősegíteni számukra a DIGI-re való könnyebb följutást.
 
 
   
 
   
Saját tapasztalataim azt mutatják:
+
== Tapasztalatok ==
 
 
Ha csak egy porton használod az [[APRS]]–t, netán műholdon is próbálkozol, érdemesebb a TNC2 HOST módú beállításait használni. Sokkal érzékenyebb, jobban dekódolja a távoli, alig hallható [[AX25]] jeleket. Ha viszont szeretnéd lehetővé tenni a mobil állomások részére az átjátszást, kapcsold [[KISS]] módba a TNC2–t. Ha még tovább bonyolítod és szeretnéd egyszerre futtatni az [[APRS]]-t a PCSAT telemetria dekóderrel, vagy két porton is akarod működtetni, mindenképp használnod kell az [[AGWPE]]–t.
 
 
 
Sok sikert az indításhoz!
 
 
 
 
 
 
 
== Mivel az UI-view 32bites verzió csak regisztráció után műxik, regisztráld magad. ==
 
 
 
== [http://www.apritch.myby.co.uk/uiv32.htm UI-View32 Registration - APRS] ==
 
 
 
  
 +
Ha csak egy porton használod az [[APRS]]–t, netán műholdon is próbálkozol, érdemesebb a [[TNC2]] HOST módú beállításait használni. Sokkal érzékenyebb, jobban dekódolja a távoli, alig hallható [[AX25]] jeleket. Ha viszont szeretnéd lehetővé tenni a mobil állomások részére az átjátszást, kapcsold [[KISS]] módba a [[TNC2]]–t. Ha még tovább bonyolítod és szeretnéd egyszerre futtatni az [[APRS]]-t a [[PCSAT]] telemetria dekóderrel, vagy két porton is akarod működtetni, mindenképp használnod kell az [[AGWPE]]–t.
  
 +
Megjegyzés: a tökéletes működéshez ne felejtsd el regisztrálni.
  
 
[[Kategória:Rádióamatőr üzemmódok szoftverei]]
 
[[Kategória:Rádióamatőr üzemmódok szoftverei]]

A lap 2006. szeptember 6., 00:23-kori változata

A szoftver letöltése

A szoftver telepítésem beállítása

Az exe állományt letöltve telepítjük, és elérkezünk a beállításhoz.

Az UI-view Setup beállításainál először a Comms Setup–ot állítsuk át például az AGWPE–hez, ha azt az AX.25-kezelő meghajtó szoftvert használjuk.

Agwpe14.JPG

Majd kitöltjük a Station Setup megfelelő ablakait.

Agwpe15.JPG

Status Text–nél, magadról is beírhatsz valamit, vagy ha bekattintod a Send best DX ablakot, a beállított időközönként kiküldi a program az általad hallott, legtávolabbi állomás adatait.

Agwpe16.JPG

Amennyiben engedélyed is van hozzá, beállíthatod a Digipeatert is! Egyéb esetben elég csak a mobil állomások részére engedélyezni az átjátszást, így elősegíteni számukra a DIGI-re való könnyebb följutást.

Agwpe17.JPG

Tapasztalatok

Ha csak egy porton használod az APRS–t, netán műholdon is próbálkozol, érdemesebb a TNC2 HOST módú beállításait használni. Sokkal érzékenyebb, jobban dekódolja a távoli, alig hallható AX25 jeleket. Ha viszont szeretnéd lehetővé tenni a mobil állomások részére az átjátszást, kapcsold KISS módba a TNC2–t. Ha még tovább bonyolítod és szeretnéd egyszerre futtatni az APRS-t a PCSAT telemetria dekóderrel, vagy két porton is akarod működtetni, mindenképp használnod kell az AGWPE–t.

Megjegyzés: a tökéletes működéshez ne felejtsd el regisztrálni.