HA-SDR

Innen: HamWiki
A lap korábbi változatát látod, amilyen HA3JO (vitalap | közreműködések) 2009. december 10., 15:59-kor történt szerkesztése után volt.
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Mi a HA-SDR?

Az HA-SDR egy SDR-1000 alapján felépített, kis mértékben továbbgondolt adó-vevő készülék. Jellegzetessége, hogy a 0..65 MHz közötti rádiófrekvenciás jelet komplex négyszögjeles keverővel közvetlenül a hangfrekvenciás sávba keveri, majd a hangfrekvenciás komplex (I, Q) jelet digitális jelfeldolgozás felhasználásával alakítja „emberi fogyasztásra alkalmas” jellé. Adáskor pedig ugyanez visszafelé.

A digitális jelfeldolgozás legegyszerűbb módja a személyi számítógép, és az arra installált PowerSDR szoftver. A jövőben, amennyiben a körülmények úgy hozzák, beágyazott „hidegprocesszorba” is implementálásra kerülhet. Ez utóbbi eredményeképp egy hordozható, önállóan működni képes rádiókészülék is létrejöhet. Mindez csak összefogás és idő kérdése.

---

Egy nemzetközi projekt , mely egy jó éve , mint haveri köribeni buliként indult Magyarországon.

A kezdeményezők : DL2JTE, HA9KLA, HG2ECZ, HA5CH, HA7NK, HA0ER, HG8LMQ, HA1NBS és még sokan mások 2007/2008

Ez a program koordinálás a világon elsöként !

Egység csomag nincs, de van kész, felszabadított panelgyártás és minden alkatrész beszerezhető hozzá. Mi minden információs hátteret biztosítunk a biztos beüzemeléshez. Eddig még mindenkinek sikerült beüzemelni. Az össz bekerülési költsége ( HA-ban ) max. 70 - 100 € ! '+' Hangkártya

A nyákokat Budapesten készítettjük. A nyákok jó minőségű kétoldalas furat galvanizált és feliratozott, óntaszítós kivitelűek. Kiválóan alkalmas kísérletezésre , QRP vagy az eredeti sdr esetleges átforrasztásához is, meghibásodás esetén. Nem utolsó sorban , de egyidejűleg egy DRM vevőt is kapunk, signal generátort +Spektrum analizátort is 65 MHz-ig.

Linkek: