AGW Packet Engine

Innen: HamWiki
A lap korábbi változatát látod, amilyen Ha7jkf (vitalap | közreműködések) 2006. szeptember 5., 10:11-kor történt szerkesztése után volt. (→‎AGWPE – Konfigurálása)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Agwpe00.GIF


AGWPE – Konfigurálása

Először is indítsd el az AGWPE.EXE –t. Látszólag semmi nem történik. A jobb alsó sarokban viszont, megjelenik egy kis ikon. Kattints rá a jobb egérgombbal, majd válaszd a Properties opciót. Ezt az ablakot fogod látni.


[1.ábra] Agwpe05.JPG


Az 1-es képen, a már két portra bekonfigurált Port Selection látható. Jelen esetben, (nálam) a 2-es porton NORD><LINK típusú TNC2 található, 1200bauddal. Az 1-es port pedig hangkártyára (AWE64) van beállítva 300bauddal. – (SRY az 1200baud –ot elfelejtettem átjavítani 300-ra a kép mentése előtt) Itt nincs jelentősége, mert csak tájékoztató jellegű. - Ennél a rádió, adásra kapcsolása hamcom modemmel van megoldva. (ne tévesszen meg a Port1 és a COM1) Mindkettő mást jelent. Ha még „szűz” a program, természetesen üres lesz a fehér négyzet.

Egyenlőre válaszd a Cancel –t és kezdjük a 2-es ábrával. Az ábra itt is a jobb egérgomb a sarokban lévő ikonra kattintásra, majd a TCPIP választásra jön elő. Itt nincs más dolgod, mint egyenlőre megköszönni a TCPIP lehetőséget, majd OK-t nyomni.


[2.ábra] Agwpe06.JPG


Következőnek válaszd a Setup Interfaces lehetőséget. A kép, magáért beszél.


[3. ábra] Agwpe08.JPG


A 4-es ábránál kezdődnek a fontosabb beállítások. Először kattints a Properties majd a New Port –ra. Állítsd be az általad használt COM portot, majd a TNC2 és a PC közötti sebességet. (nálam COM2 és 19200) Utána válaszd ki a TNC típusát. Ha KISS módban kívánod használni, akkor a kép alapján látod. Ha a HOST módot részesíted előnyben, akkor azt válaszd. Hála az SV2AGW –nek, igen sok lehetőség közül válaszhatunk.


[4. ábra] Agwpe10.JPG


Ugyanezen ablakban a Tnc Commands –nál, (5-ös ábra) lehet beállítani az AX25 paramétereket. Kb. ezek az értékek a 144-145MHz –es tartományban megfelelnek.


[5. ábra] Agwpe11.JPG


Amennyiben az AGWPE –t pakettozásra is használod, be kell kapcsolni a DAMA módot, valamint a MaxFrame értéket lentebb venni 2-re, ha 2m-en pakettozol. 70cm-en maradhat a 6. Ha hangkartyával, vagy Baycom modemmel használod, még a SoftDcd –t is be kell kapcsolni. Amennyiben rábízod magad a „gyári” beállításokra, elég csak rákattintani a Default értékre.


[6. ábra] Agwpe12.JPG


A 6-os ábra pedig a hangkártyához szükséges beállításokat szemlélteti, 300bauddal, RH-ra. Ezzel a főbb beállításokon túl is vagyunk. Szabályosan le kell állítani a programot, majd a PC-t is ki kell kapcsolni. Újraindítás után ismét elindítod az agwpe.exe –t, majd a használni kívánt programot. Remekül együtt fut az UI-view különböző változataival, Winpack –al, TstHWin –el ...stb. Akár egyszerre is futtatathatod, pl. az UI-viev –et a Winpack –al. Így akár pakettozhatsz is, mondjuk RH-n az APRS mellett…stb.

További beállításokat az Ui-view -hez az UI-view címszó alatt keresd.